Španělská rýže s kuřetem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 225 g
Klobása Dunajská 125 g
Kuře 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rýže loupaná 378.8 g
Šafrán 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
  2. Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.
  3. Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.
  4. Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.
  5. 15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.
  6. Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
  7. Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.