Španělská rýže s kuřetem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
225 g |
Klobása Dunajská |
125 g |
Kuře |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rýže loupaná |
378.8 g |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.
- Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.
- Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.
- 15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.
- Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
- Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.