Medové fíky se sýrem mascarpone
Ingredience
Fíky čerstvé |
16 ks |
Mascarpone |
100 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
- Nařízneme křížem každý fík a rozevřeme.
- Fíky dáme těsně vedle sebe do zapékací mísy, aby zůstaly rovně stát.
- Pokapeme zvenku i zevnitř medem a pečeme 10 minut, dokud nezměknou.
- Na středním ohni opražíme piniové ořechy dozlatova, a pánví často pohybujeme, aby se nepřipálily.
- Na každý talířek dáme 4 fíky, posypeme ořechy a podáváme s vrchovatou lžící mascarpone.