Cassata
Ingredience
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
85 g |
Cukr moučkový |
110 g |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
375 ml |
Sýr Ricotta |
310 g |
Višně |
45 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
- Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
- Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
- Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
- Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
- Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.