Cassata

Ingredience


Citronová kůra 2 polévková lžíce
Čokoláda hořká 85 g
Cukr moučkový 110 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 375 ml
Sýr Ricotta 310 g
Višně 45 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
  2. Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
  3. Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
  4. Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
  5. Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
  6. Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.