Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí kýta |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
Zelenina kořenová |
112.5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
- Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
- Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.