Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 1 špetka
Rajčata 5 ks
Slanina vepřová 100 g
Srnčí kýta 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Tymián čerstvý 1 špetka
Víno červené 5 polévková lžíce
Zelenina kořenová 112.5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
  2. Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
  3. Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.