Srnčí kořínek
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.
- Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.
- Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.