Srnčí kořínek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Jalovec 3 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 1 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.
  2. Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.
  3. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.
  4. Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.