Ředkvičky dušené jako houby

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 2 dl
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Ředkvička 20 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkvičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme ředkvičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a osladíme špetkou cukru.
  2. Když pokrm vysmahne, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, až ředkvičky změknou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
  3. Podáváme k masu.