Jehněčí kotletky s novými bramborami

Ingredience


Brambory rané 700 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jehněčí kotlety 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř čtyř barev 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.
  2. Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.
  3. Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.
  4. Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.