Jehněčí kotletky s novými bramborami
Ingredience
Brambory rané |
700 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř čtyř barev |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme drcený pepř, citronovou šťávu a olej a vzniklou pastou potřeme očištěné kotletky. Zakryjeme a necháme alespoň 30min marinovat.
- Poté na rozpáleném oleji maso opečeme z obou stran. Zakápneme trochou vody a pod pokličkou dusíme ještě cca 30min doměkka. Na závěr šťávu necháme vysmahnout.
- Mezitím uvaříme oloupané brambory v osolené vodě a scedíme.
- Kotletky podáváme s bramborami omaštěnými máslem.