Dušená čočka s uzeninou

Dušená čočka s uzeninou - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 400 g
Olej stolní 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Salám jemný 200 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  3. V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.
  4. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.