Dušená čočka s uzeninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
400 g |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Salám jemný |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebranou čočku propláchneme a na několik hodin ji namočíme do studené vody. Potom ji uvaříme doměkka.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- V rozehřátém oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme salám nakrájený na nudličky, rajčatový protlak a za stálého míchání krátce osmažíme. Vmícháme rajčata a ocezenou vařenou čočku a podusíme.
- Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.