Švestky smažené v těstíčku
Ingredience
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kompot švestkový |
500 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
120 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Tuk ztužený |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky, mouku, lžíci oleje a mléko rozšleháme na řidší těstíčko. Necháme chvíli stát a potom zlehka vmícháme sníh z bílků.
- V těstíčku namáčíme okapané půlky švestek, vkládáme je do rozehřátého tuku a po obou stranách smažíme dorůžova.
- Pocukrujeme a horké podáváme.