Mléčná polévka s vejci
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.
- Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.
- Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.