Pikantní rajčatová polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.
- Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.
- Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.