Pikantní rajčatová polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 600 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.
  2. Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.
  3. Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.