Květák s vejci jako mozeček
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák rozporcujeme na růžičky a dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 10 minut.
- Slijeme vodu a květák rozšťoucháme na malé kousky.
- Zpěníme na tuku jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák, opepříme a mírně osmahneme.
- Pak květák zalijeme rozmíchanými vejci, ochutíme solí a promícháme, dokud se vejce nesrazí.
- Jako příloha se podávají brambory nebo bramborová kaše.