Malinová jogurtová zmrzlina

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Jogurt bílý 125 g
Jogurt ovocný 300 g
Maliny 350 g
Máta 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru dáme maliny a rozmixujeme na hladkou kaši. Propasírujeme přes síto do misky, abychom zachytili zrníčka. Přidáme cukr a promícháme.
  2. Přidáme malinový a řecký jogurt a promícháme.
  3. Vložíme do mrazuvzdorné misky, zakryjeme a na 2 hodiny dáme do mrazáku.
  4. Necháme vychladit velkou mísu.
  5. Malinovou kaši dáme do vychlazené mísy a rozmačkáme vidličkou, abychom rozbili ledové krystaly a kaše byla hladká.
  6. Zakryjeme víčkem, vložíme do mrazáku a 4 hodiny necháme tuhnout.
  7. 30 minut před podáváním přemístíme zmrzlinu do lednice, aby povolila.
  8. Podáváme v kopečcích, ozdobenou mátou a malinami.