Malinová jogurtová zmrzlina
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Jogurt bílý |
125 g |
Jogurt ovocný |
300 g |
Maliny |
350 g |
Máta |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 375 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mixéru dáme maliny a rozmixujeme na hladkou kaši. Propasírujeme přes síto do misky, abychom zachytili zrníčka. Přidáme cukr a promícháme.
- Přidáme malinový a řecký jogurt a promícháme.
- Vložíme do mrazuvzdorné misky, zakryjeme a na 2 hodiny dáme do mrazáku.
- Necháme vychladit velkou mísu.
- Malinovou kaši dáme do vychlazené mísy a rozmačkáme vidličkou, abychom rozbili ledové krystaly a kaše byla hladká.
- Zakryjeme víčkem, vložíme do mrazáku a 4 hodiny necháme tuhnout.
- 30 minut před podáváním přemístíme zmrzlinu do lednice, aby povolila.
- Podáváme v kopečcích, ozdobenou mátou a malinami.