Smažený květák
Ingredience
Květák |
700 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.
- Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.
- Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.