Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone

Ingredience


Cukr krupice 6 polévková lžíce
Jogurt bílý 200 g
Limetka 1 ks
Mango 4 ks
Mascarpone 250 g
Máslo čerstvé 20 g
Máta 1 hrst
Rum 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.
  2. Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.
  3. Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
  4. Uložíme do lednice, než budeme zapékat.
  5. Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.
  6. Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.