Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone
Ingredience
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
200 g |
Limetka |
1 ks |
Mango |
4 ks |
Mascarpone |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Máta |
1 hrst |
Rum |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.
- Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.
- Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
- Uložíme do lednice, než budeme zapékat.
- Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.
- Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.