Flekovský guláš
Ingredience
Česnek |
5 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Kmín celý |
1 g |
Křen |
50 g |
Majoránka |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Protlak rajčatový |
25 g |
Rajčata |
50 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
- Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
- Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
- Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
- Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.