Flekovský guláš

Ingredience


Česnek 5 g
Cibule 200 g
Hovězí maso přední 750 g
Kmín celý 1 g
Křen 50 g
Majoránka 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Protlak rajčatový 25 g
Rajčata 50 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 15 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
  2. Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
  3. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
  4. Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
  5. Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.