Polévka hovězí s rýží a parmazánem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle.
- Na nudličky nakrájíme hovězí plátky, přidáme k cibuli a smažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dopoloměkka dusíme.
- Opranou rýži přisypeme, zalijeme malým množstvím vývaru a doměkka uvaříme.
- Zalijeme zbylým vývarem, posypeme parmazánem a podáváme.