Silná masová polévka
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí oháňka |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Telecí nožičky |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřové nožičky |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny.
- Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka.
- Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
- Přidáme nakrájenou zeleninu.
- Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou.