Silná masová polévka

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hovězí oháňka 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Telecí nožičky 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřové nožičky 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny.
  2. Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka.
  3. Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
  4. Přidáme nakrájenou zeleninu.
  5. Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou.