Zelňačka s uzeným masem
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Vepřová uzená plec |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Zelí bílé - sterilizované |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Zalijeme vodou, přidáme uzené maso a hřebíček a doměkka vaříme.
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky.
- Maso z polévky vyndáme, vložíme do ní zeleninu a doměkka uvaříme.
- Maso nakrájíme na nudličky a dáme zpět do polévky.
- Přidáme zázvor a pepř a osolíme.