Zelňačka s uzeným masem

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hřebíček 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Vepřová uzená plec 500 g
Voda pitná 1.5 l
Zázvor mletý 1 špetka
Zelí bílé - sterilizované 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Zalijeme vodou, přidáme uzené maso a hřebíček a doměkka vaříme.
  3. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky.
  4. Maso z polévky vyndáme, vložíme do ní zeleninu a doměkka uvaříme.
  5. Maso nakrájíme na nudličky a dáme zpět do polévky.
  6. Přidáme zázvor a pepř a osolíme.