Polévka višňová

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Hřebíček 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Višně 500 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 100 ml
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vypeckujeme višně.
  2. Do vroucí vody s cukrem přidáme hřebíček a skořici a 10 minut vaříme pozvolna višně.
  3. Zalijeme pudinkovým práškem rozmíchaným v malém množství vody a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme zakysanou smetanou a můžeme dle chuťi přisladit.
  4. Nakrájené houstičky dozlatova osmahneme na másle.
  5. Nalijeme na talíře višňovou polévku a podáváme se smaženými houstičkami.