Sýrové koblížky smažené

Ingredience


Máslo čerstvé 35 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka polohrubá 150 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 500 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 75 g
Sýr Parmezán 70 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.
  2. Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.
  3. Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.
  4. Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.
  5. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.
  6. Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  7. Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.