Sýrové koblížky smažené
Ingredience
Máslo čerstvé |
35 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka polohrubá |
150 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej stolní |
500 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
75 g |
Sýr Parmezán |
70 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.
- Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.
- Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.
- Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.
- Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.