Kvíčaly pečené

Ingredience


Jalovec 8 ks
Kvíčala 8 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 ks
Víno červené 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme.
  2. Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.
  3. Jako přílohu podáváme brambory a kompot.