Kvíčaly pečené
Ingredience
Jalovec |
8 ks |
Kvíčala |
8 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 ks |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme.
- Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.
- Jako přílohu podáváme brambory a kompot.