Plněné telecí srdce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Jalovec |
4 ks |
Klobása Dunajská |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Telecí srdce |
500 g |
Tuk |
50 g |
Voda pitná |
250 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.
- Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.
- Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.
- Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.
- Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.