Plněné telecí srdce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Jalovec 4 ks
Klobása Dunajská 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Telecí srdce 500 g
Tuk 50 g
Voda pitná 250 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.
  2. Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.
  3. Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.
  4. Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.
  5. Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.