Brambory po myslivecku

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 5 stroužek
Petržel - nať 1 ks
Sádlo škvařené 80 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
  2. Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
  3. Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
  4. Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
  5. Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.