Brambory po myslivecku
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
5 stroužek |
Petržel - nať |
1 ks |
Sádlo škvařené |
80 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
- Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
- Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
- Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
- Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.