Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
300 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který ještě lehce naklepeme, osolíme, opepříme a trochu potřeme hořčicí. Maso zprudka osmahneme na pánvi.
- Řízky přendáme na plát alobalu, poklademe plátky slaniny, nivy, opět plátky anglické slaniny a zasypeme nastrouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme úplně. Dáme zapéct do trouby na 30-40 min.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.