Vepřové kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Omáčka švestková |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nejprve omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
- Do woku vložíme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a švestkovou omáčku. Zvolna 2-3min povaříme.
- Vložíme zpět maso a dusíme dalších cca 6-7min.
- Kari rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a podáváme.