Vepřové kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Omáčka švestková 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 600 g
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nejprve omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
  3. Do woku vložíme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a švestkovou omáčku. Zvolna 2-3min povaříme.
  4. Vložíme zpět maso a dusíme dalších cca 6-7min.
  5. Kari rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a podáváme.