Jelení maso se švestkami

Ingredience


Bujón hovězí 125 ml
Hřebíček mletý 1 špetka
Jelení maso 400 g
Kompot švestkový 150 g
Koriandr čerstvý 1 hrst
Koriandr mletý 1 špetka
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej sezamový 5 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 4 polévková lžíce
Povidla švestková 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.
  3. Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.
  4. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.
  5. Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.