Jelení maso se švestkami
Ingredience
Bujón hovězí |
125 ml |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Jelení maso |
400 g |
Kompot švestkový |
150 g |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce |
Povidla švestková |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.
- Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.
- Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.
- Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.