Květák v čepci

Ingredience


Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Sýr Parmezán 150 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
  2. Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
  3. Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
  4. Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.