Květák v čepci
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
- Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
- Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.