Hovězí maso se špenátem a mangem

Ingredience


Bazalka 0.5 ks
Chilli paprička 2 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Mango 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sladkokyselá 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na hrubé kousky. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kousky ve tvaru kosodélníků. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme.
  3. Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka, krátce orestujeme. Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a promícháme. Poté maso vyjmeme.
  4. Smícháme ho s mangem a špenátem, ochutíme sladkokyselou omáčkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.