Hovězí maso se špenátem a mangem
Ingredience
Bazalka |
0.5 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Mango |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sladkokyselá |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na hrubé kousky. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kousky ve tvaru kosodélníků. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme.
- Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka, krátce orestujeme. Přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a promícháme. Poté maso vyjmeme.
- Smícháme ho s mangem a špenátem, ochutíme sladkokyselou omáčkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.