Bůček vepřový nadívaný
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Vepřový bok |
1 kg |
Voda pitná |
250 ml |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyřízneme do bůčku kapsu. Oškrabeme kůži, osolíme a opepříme.
- Smícháme mleté maso, vejce, namočenou housku a nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme, opepříme a naplníme do kapsy. Kuchyňskou nití zašijeme.
- Podlijeme bůček trochou vody a dusíme přiklopený poklicí asi 20 minut.
- Pak dáme péct do trouby již bez poklice. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
- Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme.