Bůček vepřový nadívaný

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Vepřový bok 1 kg
Voda pitná 250 ml
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyřízneme do bůčku kapsu. Oškrabeme kůži, osolíme a opepříme.
  2. Smícháme mleté maso, vejce, namočenou housku a nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme, opepříme a naplníme do kapsy. Kuchyňskou nití zašijeme.
  3. Podlijeme bůček trochou vody a dusíme přiklopený poklicí asi 20 minut.
  4. Pak dáme péct do trouby již bez poklice. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
  5. Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme.