Pstruh na másle s mandlemi
Ingredience
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pstruh |
1 kg |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje.
- Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a pečeme. Zahýbeme pánví, aby se nepřipekla kůže.
- Jednou pstruhy obrátíme, přisypeme lupínky mandlí a krátce opražíme.
- Hotové pstruhy upravíme na předehřátou mísu a podáváme ozdobené petrželkou.