Štika pečená, protýkaná slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Štika obecná |
2 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.
- Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.
- Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.
- V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.
- Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.