Starosrbské medové pečivo s pepřem

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí 10 g
Hřebíček 2 ks
Med včelí 125 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 125 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mléco rozděláme droždí a vlijeme je do mísy s prosátou moukou. Přidáme sádlo, med, cukr, vejce, hřebíček, skořici, ořechy a pepř. Vypracujeme těsto.
  2. Z těsta vyválíme placku silnou asi 4mm. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, srovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova.
  3. Hotové cukroví potřeme medem, necháme den odležet a podáváme.