Starosrbské medové pečivo s pepřem
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí |
10 g |
Hřebíček |
2 ks |
Med včelí |
125 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
125 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V mléco rozděláme droždí a vlijeme je do mísy s prosátou moukou. Přidáme sádlo, med, cukr, vejce, hřebíček, skořici, ořechy a pepř. Vypracujeme těsto.
- Z těsta vyválíme placku silnou asi 4mm. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, srovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova.
- Hotové cukroví potřeme medem, necháme den odležet a podáváme.