Polévka z fazolových lusků na kyselo

Ingredience


Brambory 187 g
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 667 g
Hovězí vývar základní 1 l
Kopr sterilovaný 17 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Ocet kvasný lihový 30 ml
Sůl 13 g
Tuk 67 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.
  2. Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
  3. Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.
  4. Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.
  5. Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.