Polévka z fazolových lusků na kyselo
Ingredience
Brambory |
187 g |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
667 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Kopr sterilovaný |
17 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Sůl |
13 g |
Tuk |
67 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.
- Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
- Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.
- Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.
- Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.