Cimes

Ingredience


Brambory 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ječné kroupy 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý celý 4 ks
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně propláchneme kroupy, nasypeme je do horkého tuku a osmahneme.
  2. Zalijeme vodou, přidáme špetku muškátového oříšku a několik kuliček černého pepře.
  3. Oškrábeme brambory a mrkev. Nakrájíme na plátky a přidáme do krup. Dusíme na nejmenším plameni doměkka a během dušení pokrm často mícháme. Na závěr osolíme, přidáme cukr a skořici.
  4. Cimes se podává horký.