Banica

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar - tavený 300 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.
  2. Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.
  3. Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.
  4. Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.