Banica
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar - tavený |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.
- Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.
- Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.
- Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.