Mořský jazyk s bazalkou a limetou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Limetka 2 ks
Mořský jazyk 600 g
Mrkev kořen 400 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky.
  2. Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky.
  3. Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min.
  4. Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme.