Mořský jazyk s bazalkou a limetou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Limetka |
2 ks |
Mořský jazyk |
600 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky.
- Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky.
- Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min.
- Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme.