Platýs s fazolemi

Ingredience


Bambusové výhonky 500 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 800 g
Salát mořský (řasy) 3 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Platýse očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
  2. Ve woku rozpálíme olej a rybu na něm cca 4min opečeme.
  3. Fazole necháme okapat. Směs výhonků propláchneme, necháme okapat a splečně s fazolemi přidáme do pánve. Za stálého míchání opékáme cca 3-4min. Ochutíme sójovou omáčkou.
  4. Na suché pánvi opečeme z jedné strany mořské řasy a rozdrobíme je.
  5. Rybu rozdělíme na talíře, obložíme citronem rozkrojeným na osminky, posypeme mořskými řasami a podáváme.