Platýs s fazolemi
Ingredience
Bambusové výhonky |
500 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
800 g |
Salát mořský (řasy) |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Platýse očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
- Ve woku rozpálíme olej a rybu na něm cca 4min opečeme.
- Fazole necháme okapat. Směs výhonků propláchneme, necháme okapat a splečně s fazolemi přidáme do pánve. Za stálého míchání opékáme cca 3-4min. Ochutíme sójovou omáčkou.
- Na suché pánvi opečeme z jedné strany mořské řasy a rozdrobíme je.
- Rybu rozdělíme na talíře, obložíme citronem rozkrojeným na osminky, posypeme mořskými řasami a podáváme.