Květák s olivami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.
- Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.