Květák s olivami

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Květák 1 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Olivy černé 150 g
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.
  2. Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.