Bažant na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Bažant obecný |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.
- Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.
- Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.
- Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.
- Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.
- Během pečení podléváme vypečenou šťávou.