Bažant na slanině

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Bažant obecný 1 kg
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.
  2. Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.
  3. Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.
  4. Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.
  5. Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.
  6. Během pečení podléváme vypečenou šťávou.