Kachna divoká pečená
Ingredience
Kachna mražená |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
150 ml |
Višně |
200 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem.
- Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních.
- Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou.
- Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo.
- Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme.
- Můžeme kachnu ozdobit višněmi.
- Šťávu podáváme zvlášť.
- Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety.