Kachna divoká pečená

Ingredience


Kachna mražená 1 ks
Máslo čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno červené 150 ml
Višně 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem.
  2. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních.
  3. Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou.
  4. Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo.
  5. Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme.
  6. Můžeme kachnu ozdobit višněmi.
  7. Šťávu podáváme zvlášť.
  8. Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety.