Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Jalovec 1 ks
Kančí kýta 1 ks
Křen 2 polévková lžíce
Marmeláda šípková 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout.
  2. Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr.
  3. Za stálého míchání uvaříme.
  4. Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme.