Pudink ze zajíce a vepřového masa
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
100 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
250 g |
Víno červené |
150 ml |
Zaječí maso |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostíme zajíce. Polovinu zajíce nakrájíme na kostičky.
- Zbylé zaječí a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku.
- Vepřové mleté maso osmahneme na části rozehřátého tuku, osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.
- Smícháme víno, strouhanku a vejce spojíme s vychladlým ochuceným mletým masem.
- Vymažeme formu zbylým tukema vysypeme strouhankou.
- Do formy dáme vrstvu mletého masa, pak nakrájené maso a znovu vrstvu mletého masa.
- Poklademe plátky slaniny a hodinu vaříme ve vodní lázni.