Nákyp s malinovou marmeládou a sněhem

Ingredience


Chléb toastový 150 g
Citrony 1 ks
Cukr moučkový 120 g
Marmeláda malinová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 600 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Čtyři menší zapékací misky vytřeme máslem. Zbytek másla vložíme do hrnce, přidáme polovinu cukru, kůru nastrouhanou z citronu, mléko a sůl. Přivedeme téměř k varu a odstavíme.
  3. Toastový chléb nastrouháme na hrubém struhadle, vsypeme do mléka a necháme cca 10min odstát. Poté vmícháme žloutky a směs rozlijeme do misek.
  4. Pečeme cca 15min do ztuhnutí.
  5. Mezitím marmeládu rozehřejeme na pánvi, když je tekutá, rozetřeme ji na nákyp. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, lžící jej navršíme na nákyp a ještě 10min zapečeme.
  6. Ihned podáváme.