Fazole v česnekové omáčce se zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Fazole bílé |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zeleninová směs jarní - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Opláchneme a namočíme přes noc do vody fazole.
- Druhý den je uvaříme v té samé vodě, příp. vodu přilijeme, aby byly fazole ponořené.
- Nakrájíme cibuli, opláchneme a nakrájíme zeleninu na polévku a vše dáme k fazolím.
- Připravíme jíšku z mouky a tuku, zalijeme ji vývarem z fazolí a dohusta povaříme.
- Přidáme měkké zcezené fazole a ochutíme česnekem se solí a paprikou.
- Výborné jsou fazole s uzeným masem, maso nakrájíme na kostky a vmícháme do fazolí.