Fazole v česnekové omáčce se zeleninou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Fazole bílé 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zeleninová směs jarní - mražená 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a namočíme přes noc do vody fazole.
  2. Druhý den je uvaříme v té samé vodě, příp. vodu přilijeme, aby byly fazole ponořené.
  3. Nakrájíme cibuli, opláchneme a nakrájíme zeleninu na polévku a vše dáme k fazolím.
  4. Připravíme jíšku z mouky a tuku, zalijeme ji vývarem z fazolí a dohusta povaříme.
  5. Přidáme měkké zcezené fazole a ochutíme česnekem se solí a paprikou.
  6. Výborné jsou fazole s uzeným masem, maso nakrájíme na kostky a vmícháme do fazolí.