Brambory na kyselo

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 15 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.
  2. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.
  3. Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.
  4. Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.
  5. Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.
  6. Jeli třeba přidáme trochu octa.