Brambory na kyselo
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
15 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.
- Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.
- Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.
- Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.
- Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.
- Jeli třeba přidáme trochu octa.