Bramborové taštičky plněné zelím

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1 kg
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hrubá 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 3 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
  2. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.
  3. Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.
  4. Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.
  5. Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.
  6. Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.
  7. Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.