Kuřecí prsa s fazolkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 200 g
Kuřecí prsa 300 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 150 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a cca 5min povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V pánvi rozehřejem lžíci másla a krátce na něm orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Poté přisypeme fazolky a majoránku a restujeme ještě cca 4min. Uchováme teplé.
  3. Maso omyjeme, osušíme, případně rozkrojíme na menší plátky. Z obou stran ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek másla a maso po obou stranách osmahneme. Steaky vyjmeme a uchováme v teple s fazolkami.
  4. Do pánve vlijeme vývar a vaříme dokud se tekutina neodpaří cca na polovinu množství. Mouku promícháme s trochou másla, přidáme k vývaru a mícháme dokud se máslo nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ochutíme citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Maso podáváme s fazolkami, přelité smetanovou omáčkou.