Zapečené kuřecí stehna s houbami
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí stehna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí stehna nejprve v kloubu rozřízneme na dvě části, ochutíme solí a pepřem.
- V kastrůlku vhodném k zapékání rozpálíme tuk a maso nejprve kůží dolů zprudka osmahneme. Jakmile kůže zezlátne, opečeme z druhé strany. Vyjmeme a necháme odpočinout.
- Mezitím do pánve přidáme očištěné, nakrájené žampiony, máslo, špetku soli a pepře a za stálého míchání podusíme. Zakápneme octem, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme odpařit téměř všechnu tekutinu.
- Vrátíme zpět maso, kůží nahoru. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo jen zčásti ponořené. Nezakryté pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 200C.
- Po upečení maso vyjmeme a šťávu svaříme cca na polovinu množstí, až bude hustá. Přidáme špenát, necháme ho zvadnout, dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme např. s rýží.