Zapečené kuřecí stehna s houbami

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Kuřecí stehna 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 50 g
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 250 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna nejprve v kloubu rozřízneme na dvě části, ochutíme solí a pepřem.
  2. V kastrůlku vhodném k zapékání rozpálíme tuk a maso nejprve kůží dolů zprudka osmahneme. Jakmile kůže zezlátne, opečeme z druhé strany. Vyjmeme a necháme odpočinout.
  3. Mezitím do pánve přidáme očištěné, nakrájené žampiony, máslo, špetku soli a pepře a za stálého míchání podusíme. Zakápneme octem, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme odpařit téměř všechnu tekutinu.
  4. Vrátíme zpět maso, kůží nahoru. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo jen zčásti ponořené. Nezakryté pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 200C.
  5. Po upečení maso vyjmeme a šťávu svaříme cca na polovinu množstí, až bude hustá. Přidáme špenát, necháme ho zvadnout, dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme např. s rýží.