Krevetová polévka s čereným kari

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Kari pasta 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 250 g
Mléko kokosové 400 ml
Nudle rýžové 100 g
Okurka salátová 0.5 ks
Sójové výhonky 1 hrst
Vývar drůbeží 500 ml
Žampiony čerstvé 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme cca 5-7min změknout.
  2. Rozehřejem pánev, přidáme kari pastu, chilli papričku nakrájenou na tenké nudličky a trochu kokosového mléka. Smažíme cca 4min, poté přilijeme zbytek mléka a vývar. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a cca 5min povaříme.
  3. Do polévky vložíme uvařené krevety a necháme je prohřát. Na závěr vmícháme sójové výhonky.
  4. Nudle rozdělíme do misek, zalijeme polévkou, dozdobíme okurkou nakrájenou na tenké nudličky a koriandrem a ihned podáváme.